Pitkä kuuma kesä ja uusi talvikausi

Mallorcalta Menorcalle ja sieltä Sardinian kautta Siciliaan. Siciliassa ehdittiin viettää 2,5 viikkoa Favignanan saaren ympärillä. Heinä-elokuu oli erittäin lämmintä, mutta syyskuussa alkoi epävakaisempi keli: ukkosiaja kovia tuulia.

Talvisatamaanmme Marina di Ragusaan (Sicily) siirryttiin syyskuun lopussa. Syy: Pekka ja pekan polvi – se hieman äppyili, välillä oli kuumettakin, joten ajattelimme, että jos me joudutaan lääkäriin menemään, se on helpompi marinasta käsin. Sitä ennen Pekka ehti jo kerran menemään piipaa autolla Favignanassa paikalliselle terveysasemalle!

Koronakesänä liikuimme mahdollisimman vähän ja mahdollisimman hitaasti, kävimme maissa mahdollisimman vähän tai jos kävimme, niin paikoissa, joissa ei ollut paljoa ihmisiä tai ruuhkia. Uimme, suppailimme, snorklasimma ja jopa sukelsimme. Tapasimme myös useaan otteeseen Almerimar ystäviämme eri paikoissa. Vietettiin synttäreitä – omia ja muiden – ja hengailtiin muuten vaan yhdessä. Käveltiin, jos oli sopivia maastoja kävelyyn ja jos oli mahdollista mennä dinghyllä rantaa.

Kesä oli siis ihan mukava, mutta toki korona vaikutti kaikkeen liikkumiseen.

Talvikausi 10/20 – 4/21 Marina di Ragusa

Talvikaudeksi -7 kk- olimme varanneet Marina di Ragusasta paikan ennakkoon. Sicilia oli ihan ok, mutta ei tehnyt meihin lähtemätöntä vaikutusta. Yksi syy tietenkin saattaa olla kaikenmaailman rajoitukset, joita tämän tästä putkahti päälle. Onneksi kuitenkin saimme harrastaa liikuntaa ja käytettiin sitten tuo tilaisuus hyväksemme.

Uuteen kesäkauteen päästiin sitten astetta parempi kuntoisena!